Wat ons allereerst was opgevallen is dat bij opdracht 4, de ranking van beste vriend, er neppe personen worden verkozen boven echte personen.

Meggie en Lianne hadden mee gedeelde interesses met een aantal neppe personen dan met de echte personen. Ook viel het ons bij opdracht 3 en 4 dat ze beide Martine uit de schappen wilde halen, omdat hier weinig informatie over is te vinden. Als je het vanuit de social media kant bekijkt willen ze beide geen vrienden zijn met iemand die weinig post.

Daarnaast zagen we dat we een aantal opdrachten nog moesten aanscherpen en een kleine introductie moesten toevoegen. Met de prijzen had Lianne moeite, doordat Kimberley 17 euro kostte.

Opdrachten

Voor je staan een aantal producten waarbij een aantal opdrachten horen. Er zijn geen goede of foute antwoorden bij deze opdrachten! Je bent geheel vrij in de keuzes die je maakt. Probeer hierbij wel hardop te denken, waarom je bepaalde keuzes wel of juist niet maakt.

Opdracht 1

Je bent geslaagd voor je opleiding, tijd voor een feestje! Samen met je beste vriend(in) ga je naar de winkel om inkopen te doen. In de winkel vindt je een nieuwe lijn producten, waarvan je er drie kiest voor je feestje.

Opdracht 2

Kerstmis komt eraan en je baas heeft jouw gevraagd om een kerstpakket samen te stellen voor je collega’s. Je hebt van je baas een budget gekregen van maximaal 100 euro.

Deze prijzen gelden alleen voor deze opdracht!

Martin € 75,-
Joyce € 50,-
Jan € 25,-
Max € 20,-
Kimberley € 15,-
Jessica € 10,-
Opdracht 3

Je bent directeur van een supermarkt en er moet plaats worden gemaakt voor een nieuw product. Eén van deze zes producten wordt uit de schappen gehaald en verdwijnt voor altijd. Kies welk product er wordt geschrapt.

Opdracht 4

Er is een positie open gekomen voor jouw beste vriend(in). Deze 6 personen komen op auditie om jouw nieuwe beste vriend(in) te worden. Rangschik deze personen van beste tot slechtste.

Als je alle opdrachten hebt uitgevoerd vertel dat kort iets over je ervaring, hoe heb je dit ervaren? Vond je confronterend of juist grappig?

Selectie testpersonen

Om ons concept goed te kunnen testen hebben we gekozen voor vier testpersonen:

Jan
We hebben gekozen voor Jan, omdat hij één van de producten is en ruzie heeft met het product Kimberley.
Eloy
Voor Eloy is gekozen, omdat hij de beste vriend van Jan is en alle andere personen kent.
Sandra
Gekozen voor Sandra is, omdat zij geen van de producten persoonlijk kent.
Mandy
Als laatste is gekozen voor Mandy, omdat zij maar één persoon goed kent.