Voor ons eindproduct, wat waarschijnlijk een prototype zal worden, zijn we letterlijk van mensen producten gaan maken. Dit zullen een aantal echte personen zijn maar ook een aantal fictieve personen. We willen hiermee kijken wat de reactie is van mensen als we het digitale (social media) naar een fysiek product brengen.

We hebben zes verschillende producten ontworpen van personen. Dit zijn drie personen die niet echt bestaan en drie personen die wel echt bestaan. Deze zijn onderaan deze blog terug te vinden.

De producten van de echte personen (Kimberley, Joyce en Jan) hebben we ook voorgelegd aan Joyce. Eerst hebben we haar een aantal producten laten zien, zonder enige uitleg, en ze waren er heel enthousiast over en vonden het een leuk idee. Echter toen we haar het product van haarzelf voorlegde schrok ze toch wel. Ze vroegen zich af hoe we aan de informatie en foto’s kwamen, die we letterlijk van Facebook en Instagram hebben gehaald. Ze had er geen idee van dat ze zoveel op Social Media had gezet. Toen ze aan het idee gewend was en we haar hadden verteld over ons project kon ze er wel om lachen. Daarnaast verteld Joyce dat ze zich er eigenlijk niet van bewust van was dat ze eigenlijk een hele online identiteit had opgebouwd met hun Social Media pagina’s.

Ook hebben we deze producten voorgelegd aan andere personen om te kijken wat hun reacties zijn op onze producten. In eerste instantie vinden ze het wel grappig en zien ze niet helemaal in wat voor punt we proberen te maken. Nadat we dingen uitleggen en een praatje met ze maakte werden ze zich er steeds meer bewust van dat van hun ook een product is te maken met alle informatie die ze op Social Media posten.

Verzonnen personen:

  • Max; is een spontane jongen die veel raakvlakken heeft met andere mensen. Max is actief op social media. Dit etiket hebben we een goedkope look gegeven, omdat deze om een energie blikje zal komen.
  • Martin; is een beetje een arrogante jongen die naar verschillende dure steden is gereisd. Martin is niet actief op social media en er is daardoor ook weinig informatie over hem te vinden. We hebben deze verpakking er ook “expensive” uit laten zien.
  • Jessica; is een typisch meisje dat heel erg houdt van mode en winkelen. Ze is niet super actief op social media, dus er is niet heel veel informatie over haar te vinden. Deze verpakking heeft een goedkope en blije look.

Echte personen:

  • Kimberley; is een creatieve meid en haar grootste hobby is fotografie. Ze is niet super actief op social media, maar er is genoeg informatie over haar te vinden. Het etiket dat we hebben ontworpen hebben we een speelse/creatieve look gegeven dat past bij haar persoonlijkheid.
  • Jan; is een spontane jongen die vaak naar hardstyle feestjes gaat. Hij is vrij actief op social media en post wekelijks wel iets op social media. De verpakking hebben we geprobeerd zo neutraal mogelijk te maken.
  • Joyce; is een actieve en spontane meid, die veel raakvlakken heeft met andere mensen. Ze heeft een druk en actief leven en onderneemt veel verschillende dingen waarover ze regelmatig post op social media. De verpakking hebben we een “expensive” look gegeven.